вересень 2025
Заходи до Дня фізичної культури і спорту
З-М1 доєднався до акції "Героям сучасності"
6-М1 відвідав бібліотеку з нагоди 1 вересня
Попередні новини
Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєньСеред інфекційних захворювань особливе місце займають гострі кишкові інфекції: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції та ін. Інфекційні хвороби цієї групи спричиняються різними збудниками: найпростішими, бактеріями, вірусами. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки. Причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо. Найчастіше фактором зараження стають брудні овочі, фрукти та ягоди, а також продукти, що продаються в місцях стихійної торгівлі. Особливу небезпеку становлять саме ягоди, поверхню яких неможливо повністю очистити за допомогою миття водою. Нажаль, деякі батьки вживають самі і дають дітям сире молоко, сметану і сир, без попередньої термічної обробки. Хвороба проявляється не одразу. Прихований період при різних кишкових захворюваннях частіше продовжується від 2 до 7 днів. Потім проявляються характерні ознаки захворювання: слабкість, головний біль, блювота, болі в животі, пронос, підвищення температури. При появі клінічних ознак хвороби треба негайно звернутися до лікаря, це дасть можливість поставити правильний діагноз Ta отримати своєчасне лікування: ні в якому разі не слід займатися самолікуванням. У вогнищі інфекції обов'язково повинна проводиться дезінфекція. Щоб запобігти виникненню гострих кишкових інфекцій слід неухильно дотримуватися простих правил:
Шановні учасники освітнього процесу! Надаємо вам інформацію стосовно профілактики гострих кишкових та харчових отруєнь серед дитячого населення: інформаційні матеріали із зазначеного питання розміщено на сайтах Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України
Вищі військові навчальні заклади запрошують на навчання. Із переліком можна ознайомитись за посиланням
Незламні початківці "Імпульсу" із задоволенням навчаються за технологіями ДРіМ в концепції НУШ у приміщенні Метрошколи